Ook in een gezond lichaam kan de doorbloeding naar je brein verstoord raken, met allerlei klachten tot gevolg. De Epiphora Methode is een reeks oefeningen waarmee je zelf deze doorbloeding weer op orde brengt.

Met de Epiphora Methode heb je zelf een gereedschap om je herstel te bevorderen. In combinatie met onze ademtherapie een mogelijke sleutel naar je herstel.

Workshops zijn in kleine groepjes en op een rustige locatie.

 

Herken je onderstaande verschijnselen?

epiphora verschijnselen

Als je dit herkent dan bestaat de kans dat de doorbloeding in je brein niet optimaal is.

De bloedtoevoer in je hoofd

Om je brein goed te laten functioneren is voldoende aan- en afvoer van bloed nodig. Bloed stroomt van en naar je hoofd door (slag)aders in je nek (achter), en via de hals (voor). Het kan zijn dat de doorstroming verstoord is geraakt door een fysiek trauma. Denk hierbij aan een whiplash of hersenschudding.

Ook een burn-out, langdurige stress, slechte houding en afwijkende ademhaling kunnen zorgen dat de aan- en afvoer van bloed in de hersenen niet goed verloopt. Het betreft dan vooral de nekslagaders. Hierdoor kun je last krijgen van:

 • Gewrichtspijn / stijfheid

 • Gevoelige huid

 • Hoofdpijn

 • Duizeligheid

 • Oorsuizen

 • Droge ogen

 • Droge mond

 • Concentratieproblemen

 • Verstoorde slaap

 • Vermoeidheid

 

Bij Ademregie kun je uit twee Epiphora trajecten kiezen

Individueel traject

Intake en eerste sessie 90 minuten: € 140

Vervolgsessie 90 minuten: € 95

We adviseren 2 vervolgsessies

Groepstraject (vanaf januari)

 1. Een volledige dag: 10.00 uur – 16.30 uur (€ 250)
 2. Terugkomdag: 10.00 – 12.30 (€ 150)

Totaalprijs: € 375

(dit is incl. € 25 korting als je beide dagen tegelijk boekt)

De prijs is inclusief:

 • Map met de oefeningen en theorie om later nog eens terug te lezen
 • Individuele ondersteuning online gedurende het traject
 • Koffie, thee en een gezonde lunch
 • Het is niet verplicht deel te nemen aan de terugkomdag

De ervaring leert dat het erg waardevol is voor deelnemers om elkaar te stimuleren in het herstelproces. Na het volgen van de workshop kunnen de oefeningen zelf toegepast worden en kun je je eigen herstel bevorderen.

INSCHRIJVEN

ONZE EERST VOLGENDE WORKSHOP: Na de zomervakantie. 

 

Fysiotherapeut, haptonoom en ademcoach Hans Timmerman heeft ontdekt dat een slechte doorbloeding van je brein ervoor kan zorgen dat je onvoldoende herstelt van een whiplash, hersenschudding, ME/CVS, fibromyalgie, burn-out of long-COVID. Ook ernstige vermoeidheid, aura migraine of concentratieproblemen kunnen een gevolg zijn van een slechte doorbloeding. Hij ontwikkelde de Epiphora Methode, een beweegmethode ondersteund door ademtechnieken, die ervoor zorgt dat de doorbloeding van het brein weer verbetert. Deze methode werd inmiddels al meer dan 15.000 keer met groot succes toegepast. Hij werkt hierbij al jarenlang samen met reumatologen.

In een workshop of maximaal 3 individuele sessies wordt de methode aangeleerd. De methode bestaat uit 10 stappen die zorgen voor verbeterde doorbloeding en drainage van de hersenen wat samen met de ademoefeningen kan leiden tot balans van het autonome zenuwstelsel. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam komt weer op gang.

Deze stappen ga je vervolgens dagelijks zelf uitvoeren aan het begin en het einde van de dag. Gedurende de dag is er aandacht voor een goede beweeghouding.

Wil je nog meer weten? Kijk dan op: https://www.epiphoramethode.nl

 

EPIPHORA® Coach

Als fysiotherapeut en logopedist zijn wij gecertificeerd als coach. Het leren van de methode is mogelijk in een individueel traject of tijdens diverse workshops. Meer informatie met betrekking tot het aanmelden en de tarieven kun je vinden onder het kopje workshops.

epiphora methode coach keurmerk 

 

De Epiphora Methode is succesvol gebleken bij verschillende diagnoses, zoals Long Covid, fibromyalgie, ME/CVS, migraine en het wiplash syndroom. Bekijk hieronder wat anderen er over vertellen.