Bij een gejaagd gevoel voel je onrust in je lijf. Sommigen omschrijven het alsof er continu gas wordt geggeven door het lichaam. Stil zitten lukt niet, maar je concentreren op een bezigheid ook niet. Je wilt dingen ondernemen, maar op één of andere manier kan je er niet aan beginnen. Het lukt je niet om te ontspannen en kalm te worden.

Soms komt het door hetgeen je hebt gegeten of gedronken (kruiden, cafeïne, alcohol). Misschien  moet je eens proberen om bepaalde voedingsmiddelen te  laten staan.

Soms komt het, omdat je gedurende de dag of week teveel hooi op je vork neemt en is het raadzaam om wat minder eisen aan jezelf te stellen.

Vaak heeft het te maken met diverse vormen van stress die je ervaart op je werk, in privé of financieel. Stress is gerelateerd aan onze "oer" reacties: vechten, vluchten of verstarren. Het gaat gepaard met een verhoging van je hartslag en het versnellen van de ademhaling.

Om van het gejaagde gevoel af te komen, is het van belang dat je bepaalde situaties en bijbehorende emoties leert accepteren en er posiiteve emoties voor in de plaats stelt.

De heartmath methode waarin aandacht voor het reguleren van de ademhaling, waardoor we het hartritme beïnvloeden en onze emoties leren beheersen biedt hulp bij klachten van een gejaagd gevoel van binnen.

Zie hartcoherentie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.