Welkom bij Ademregie

Adem is leven...
Het mooiste geschenk van de natuur!

Wilma Gerrits Logopedist

In 1980 afgestudeerd als allround logopedist. In de loop der jaren een passie ontwikkeld voor het begeleiden van mensen met specifieke klachten in het hoofd- en hals gebied en/of een disfunctionele ademhaling.

Maartje Kalter Fysiotherapeut Msc

Sinds 2012 ben ik afgestudeerd aan de bachelor opleiding Fysiotherapie waarna ik me verder ben gaan specialiseren in de Cranio-faciale therapie volgens CRAFTA;  onderzoek en behandeling van hoofd-, hals- en kaakklachten. Sinds 2017 ben ik afgestudeerd als  Master in de Geriatrie Fysiotherapie.

Doordat we beiden ervaring hebben met deze specifiek genoemde klachten zien we een duidelijke relatie tussen klachten in het hoofd- en halsgebied en de ademhaling.

We hebben ons daarom extra geschoold op het gebied van ademhaling (Astma en COPD, covid-19, Buteyko, hyperventilatie, adem- ontspanningstherapie, hartcoherentie) en hoofd- en halsklachten ( CRAFTA, manuele facilitatie van de larynx, orale facilitatie, dry needling, medical taping, mimetherapie)

Door als logopedist en fysiotherapeut multidisciplinair samen te werken kunnen we gebruik maken van elkaars expertise wat leidt tot efficientie in de behandeling. Multidisciplinaire scholing heeft hieraan een bijdrage geleverd.